Gölgesine ve Tadına Göre Karamel

Altın, zengin ve oh, çok tatlı değil mi? Lezzetli ve hoş kokulu; her zaman bekleriz.

17. yüzyıla dönüş
İlk karamel türleri, 17. yüzyıla kadar uzanan sert şekerlerdi. Amerika’da yerleşimciler bu tatlı ikramları yapmak için şeker ve suyu birlikte pişirdiler. Karamel, malzemelerinin uygun fiyatlı olması, evde yapımının kolay olması ve uzun raf ömrüne sahip olması nedeniyle uzun yıllar şekerlemelerin vazgeçilmeziydi.
ŞEKER
Karamel kelimesi ilk olarak 1725 yılında İngilizce olarak kaydedilmiştir. Kökleri Fransızca ve İspanyolca “caramelo” kelimesinden gelmektedir.

Rengiyle anılan karamel, tatlıların keyifli dünyasının ve en zengin renk kartelalarının yıldızlarından biridir.

Kokteyller karamel ile mükemmel uyum sağlar çünkü hem gözler hem de damak zevki için bir ziyafettir. Her şey eriyip gittikten sonra bile tadı ağızda kalıyor ve bir kez tadınca asla unutulmuyor.

> Kokteyl > Gölgesine ve Tadına Göre Karamel